Energierekening drukken met nieuwe ontwikkelingen op energie gebied

Veel woningen worden middels een CV ketel of condensatieketel verwarmd. Deze ketels gebruiken gas om te zorgen dat deze energie kan worden geproduceerd. Gas is zoals iedereen weet een kostbare brandstof. De energierekening aan het einde van het jaar is vaak dan ook grotendeels opgebouwd uit kosten voor gas. Elektriciteit speelt natuurlijk ook een grote rol in de energierekening, maar een stuk lager dan gas.

kopen op gas

Opwarmen van de woning

Ten eerste wordt het natuurlijk gebruikt voor het verwarmen van een woning, voornamelijk in de winter van toepassing. In de zomer wordt er minder gestookt. Daarnaast wordt er gas gebruikt om warm water te maken. Dit wordt gebruikt voor onder de douche, of voor het doen van de afwas. Zoals u wellicht zult begrijpen is het besparen van gas zeer interessant. Het kan een flinke hoeveelheid geld besparen, wat het zeker interessant maken.

HR ketels

Een nieuwe model CV ketel is vrijwel altijd een zogenaamde HR ketel, dit staat voor ‘hoog rendement’. Deze ketels zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verbranding. Hierdoor wordt er zuiniger met gas omgesprongen. Vanzelfsprekend kan dit een flinke besparing opleveren voor uw energierekening en daar heeft vrijwel iedereen interesse in. Er zijn verschillende type ketels beschikbaar van diverse merken. De ketels worden meestal door een externe partij geïnstalleerd en onderhouden. De prijsklassen verschillen nogal, maar een gemiddelde ketel kost €1500,- dit is dan nog zonder de plaatsingskosten. Er zijn uiteraard ook duurdere ketels beschikbaar voor verschillende type woningen. Ook zijn er mogelijkheden om de kosten nog verder te drukken van uw energierekening. Zo kan een Zonneboiler flinke besparing opleveren. Ook is de prijs de laatste jaren gedaald en dit maakt het een extra interessante investering.

Nieuwe thermostaat bij uw ketel

De nieuwe ketels worden vaak ook geleverd met een nieuwe thermostaat. Deze zijn vaak beter in te stellen en hebben meer opties. Zo kan er bijvoorbeeld worden ingesteld dat de ketel in de winter altijd rond 17:30 moet aanslaan. Als u thuis komt van het werk is het al heerlijk aangenaam warm in de woning. Dit kan natuurlijk tevens voor in de ochtend worden ingesteld op het moment dat u uit bed komt. Zo kunt u genieten van een heerlijk ontbijt in een warme woonkamer.