Nieuwe dakpannen kunnen een huis helemaal opknappen

Dakpannen worden meestal gebruikt op huizen met hellende daken. Verouderde en vieze dakpannen kunnen zeker afbreuk doen aan de sfeer van uw huis. Het ziet er dan gewoon minder mooi uit. En dat willen veel mensen niet.

Zeer regelmatig worden de pannen dan ook vernieuwd om het er weer een beetje beter uit te laten zien. Zeker als mensen horen wat de kosten zijn, deze vallen over het algemeen erg mee. Natuurlijk is het niet gratis, maar voor een relatief laag bedrag kan uw woning er een stuk beter uit komen te zien.

Coating op de dakpannen

dakpannen vervangenOok is er natuurlijk de optie om uw huidige dakpannen te voorzien van een coating door een dakdekker en zo ongeveer hetzelfde resultaat te bereiken. Het dak zal er dan beter uit komen te zien, dat mogelijk zijn. Deze optie is echter niet veel goedkoper dan nieuwe dakpannen en vaak wordt dan ook voor de laatste optie gekozen. Gezien het feit dat het verschil niet zo groot is, is dit ook wel logisch natuurlijk. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van uw woning en de staat van uw pannen op dit ogenblik. Vraag naar de mogelijkheden bij uw dakdakker.

Vervangen dakpannen

Het laten vervangen van uw pannen is over het algemeen een klus die in slechts enkele dagen kan worden gedaan. Er is wel wat werk voor nodig, maar met een team kan dit redelijk snel gedaan worden. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van het oppervlakte van het dak van uw woning.

Een breder dak neemt vanzelfsprekend meer manuren in beslag dan een minder groot dak. Ook zal er minder materiaal nodig zijn. Er wordt dan vaak gekeken bij verschillende bedrijven. Misschien gaat uw keus uit naar de meest voordelige optie, of misschien kiest u liever voor een iets duurdere optie. Bepaalde eigenaren willen de voordeligste deal. Van belang is ook om te weten hoe lang er levensuur en garantie zit op de dakpannen.