Verfraai de buitenkant van uw woning

De buitenkant van een woning is natuurlijk van groot belang. Het geeft het huis de uitstraling die het verdiend. De gevel is daarbij de belangrijkste. En deze gevel kan worden verfraaid middels zogenaamde gevelbekleding, maar deze bekleding kan tevens worden ingezet om de gevel te beschermen.

gevel

In de woningbouw wordt al langer GevelBekleding ingezet, maar het kan ook achteraf worden geplaatst. Vroeger was het zo dat hier vaak hout voor gebruikt werd, tegenwoordig is er heel veel mogelijk met kunststof. Dit maakt het niet alleen voordeliger, maar ook gemakkelijker in het onderhoud. Veel mensen kiezen hier dan ook voor, er is vaak vrijwel geen onderscheid te maken in de uitstraling, terwijl er veel kosten worden bespaard.

Het voordeel van kunststof boven hout

Hout is natuurlijk een mooi materiaal, wat vroeger ook veel voor gevelbekleding gebruikt werd. Het gebruik daarvan heeft echter een aantal grote nadelen t.o.v. kunststof. Zo moet hout bijvoorbeeld worden afgewerkt en worden geschilderd. Als dit niet gebeurd, dan kan er rot ontstaan. Dit proces moet dan ook na enkele jaren weer opnieuw worden uitgevoerd. Wanneer men gebruik maakt van kunststof is dit niet aan de orde. Het is dan ook onderhoudsvriendelijk en vaak ook nog goedkoper in de aanschaf, terwijl de uitstraling vrijwel gelijk is.

Met kunststof toch de uitstraling van hout

Veel mensen vinden hout een mooie uitstraling hebben, toch is het ook met kunststof mogelijk om dit na te bootsen. Er zijn namelijk vele houtstructuren beschikbaar door de verschillende leveranciers van kunststof gevelbekleding. Zo geeft dit de luxe uitstraling van hout, terwijl het voordeliger is in de aanschaf en veel minder onderhoud vereist. Het beste van 2 werelden dus!